Dallas čeká trápící se San Jose

ribeiro-mike

Dallas Stars se díky skvělým výsledkům z posledních dvou týdnů vyškrabali až na samý vrchol Pacifické divize a ve čtvrtečním utkání proti San Jose Sharks mohou zaznamenat už osmé vítězství z posledních devíti zápasů.

Žraloci jsou totiž zcela opačný příklad Dallasu, z posledních jedenácti utkání hned devět prohráli a v tabulce Pacifické divize se od 15. února, kdy měli ještě na čele tříbodový náskok před Los Angeles, o dvě příčky propadli. Stars mají nyní na čele divize dvoubodový náskok na Phoenix a tříbodový na San Jose a Los Angeles. „Všechno se to sešlo ve správnou dobu a nejdůležitější je tvrdá práce,“ sdělil náhradní gólman Richard Bachman.

V úterý Dallas zakončil svoji vítěznou kanadskou misi výhrou 5:2 nad silným Vancouverem, ke které dvěma góly pomohl Mike Ribeiro a gólem a asistencí Loui Eriksson se Stephanem Robidasem. „Nemůžete chtít více. Máme šest bodů, které jsme zoufale potřebovali. Nyní tak musíme pokračovat,“ prohlásil po utkání trenér Glen Gulutzan. A pokud bude Dallas pokračovat v dobré obranné hře, díky které v každém z posledních sedmi utkání inkasoval nejvýše dvě branky, může se od roku 2008 poprvé podívat i do play-off.

Nejdůležitějším článkem defenzivy je však gólman Kari Lehtonen, který z posledních šesti startů hned pět vyhrál a v jednom prohrál až po prodloužení. Lehtonen má navíc skvělý průměr 1,45 gólu na utkání. Ofenzivní silou Stars je stále Mike Ribeiro, který v jedenácti utkáních vstřelil pět branek a na deset přihrál. „Právě teď hrajeme jako tým a každý dělá dobře svoji práci,“ řekl Ribeiro, který v letošní sezóně proti San Jose vstřelil dva góly a na jeden přihrál.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply